Go Pro Hero 4

In september 2014 werd de Go Pro Hero 4 aangekondigd, verkrijgbaar in Black Edition en Silver Edition. Deze HD camera’s vervangen hun Hero3 + generatie voorgangers.

Go Pro Hero 4 in het kort

De HERO4 Black Edition heeft nog steeds een 12MP CMOS en een f/2.8 vaste maximaal diafragma. Wel is bevat deze versie Bluetooth-connectiviteit en een nieuwe processor die volgens GoPro twee keer zo snel is als die van de HERO3 + Black Edition, waardoor een verdubbeling van de frame rates in de meeste resoluties mogelijk is. De HERO4 Black Edition kan 4K-video opnemen met een beeldsnelheid van 24, 25 en 30 fps. In Superview modus, is 4k alleen mogelijk bij 25 fps. Er zijn ook vele andere framerates en resoluties beschikbaar. De Hero4 Black Edition maakt nog steeds foto’s op een maximum van 12MP en met een maximale burst rate van 30 fps. Met Wi-Fi uitgeschakeld op 4k/30 is levensduur van de Hero4 Black Edition batterij volgens GoPro ongeveer 65 minuten, oplopend tot een maximum van 1 uur en 50 minuten op 720p / 120.

Een eerste side-by-side video vergelijking van de HERO3 + en HERO4 Black edition laat zien dat het nieuwere model meer detail heeft op de lange afstand, en een soortgelijke prestatie op de korte afstand. Je kunt de complete GoPro HERO4 Black edition specificaties en de GoPro HERO4 Silver edition specificaties op deze site bekijken.

De Hero4 Silver Edition is eigenlijk een Hero3 + Black met de toevoeging van een touch screen. Het is de eerste GoPro die dit heeft. De HERO4 Silver ondersteunt Wi-Fi en ook Bluetooth net als de HERO4 Black.

De Hero4 modellen handhaven de H.264-videocodec van de vorige versies en MP4 bestandsformaten. GoPro beweert dat van de mono microfoon, zowel in de black als de silver editie, het dynamisch bereik twee keer zo hoog is als die van de Hero3 + en dat de prestaties bij weinig licht van de HERO4 Black en Silver Editions zijn verbeterd.

Go Pro Hero 4 aanbiedingen

Op goproacties.nl kun je de goedkoopste GoPro HERO4 Black aanbiedingen en GoPro HERO4 Silver aanbiedingen vinden.